KOBİ İŞ PLANI DANIŞMANLIĞI

 Ana Sayfa / Hizmetlerimiz

Türkiye’de yeni kurulan işletmelerin %24’ünün iki yıl içerisinde, %51’inin dört yıl içerisinde ve %63’ünün altı yıl içerisinde yok olduğunu biliyor muydunuz?

 

İŞ PLANI NEDİR?

Bir şirketin geçmişini, gelecek için vizyonunu ve bu vizyondaki hedeflerine varmak için uygulayacağı planları anlatan çok önemli bir stratejik planlama dokümanı (aracı) ve şirketinizin yol haritasıdır

 

İŞ PLANI KİMLER İÇİN HAZIRLANIR?

İŞ PLANI, (Business Plan) genelde borç verenler (banka, leasing firması veya şirketinize ya da size borç vermeyi düşünen kuruluş yahut kişiler) veya şirketinize ortak olmayı isteyen kuruluş ya da kişiler için hazırlanan; şirketinizin dününü, bugününü ve yarınını gösteren bir araçtır. Bu aracın yararını da en çok siz, yani girişimci, işin sahibi ve/veya yöneticisi görür; çünkü bu plan:

 

1.Düşündüğünüz kavram ve hesapları somut bir şekilde önünüze koymanızı sağlar.

2.Gerek şirket içindeki diğer kişilere gerek şirket dışındakilere işiniz konusundaki fikrinizi veya işinizi anlatmak için kavramları ortak hale getiren elle tutulur bir iletişim aracı olur.

3.Zaman içinde şartlar nedeniyle işinize yansıyan değişiklikleri, hızla size yansıtarak gerekli düzeltmeleri yapmanızı ve yeni yol haritasını zaman kaybetmeden belirlemenizi sağlar.

 

PEKİ İŞ PLANI’ NI KİMİN HAZIRLAMASI GEREKİR ?

Tabi ki işin sahibinin veya yöneticisinin hazırlaması veya hazırlatması gerekir. Bunu yaparken gereken bölümlerde, örneğin finansal analizlerde, muhasebecinizin veya dışarıdan bir muhasebecinin yardımı gerekecektir. Bu alanda DAP Danışmanlığın uzman ekibi size eksiksiz ve ihtiyacınızı karşılayacak bir şekilde İŞ PLANI’nızı hazırlayarak ihtiyacınız olan dokümanı hazır eder.

 

GİRİŞİMCİLERİN İŞ PLANI HAZIRLAMASI İÇİN 4 NEDEN


  • F Fikrin ”satabilme” ihtimalini ortaya koyar
  • Girişimci gerçekten yeni bir fikirle tanışmış olabilir. Ancak bu doğru iş modeli olacağının ve başarılı bir şirketin temellerini atacağının kesin bir göstergesi değildir. İş planı, fikir ile gerçeği birbirine yakınlaştırır.
  • F Finansal güvenceyi sağlar
  • İş planı, girişimcinin ne kadar paraya ihtiyacı olduğu konusunda fikir verir. İş modeli hayata geçtiğinde ortaya çıkması muhtemel giderlerin, birer sürpriz halini almasını engeller.
  • F Öncelikleri belirler
  • İyi yazılmış bir iş planı, girişimcinin günlük rehberi niteliğini taşır. Operasyonel süreçte atılması gereken adımları belirler.
  • F Kilometre taşlarını dizer
  • Girişimin başarıya ulaşması için uzun vadede yapılacaklar etkilidir. İş planı da kısa ve uzun vade arasındaki yolda; dönülmesi gereken kritik kavşaklar açısından girişimciye yardımcı olur.

KOBİ İŞ PLANI DANIŞMANLIĞI için İş planı içerisinde sunduğumuz hizmetler

1. Yönetici özeti,
2. Şirket Tanımı,
3. Vizyon,
4. Misyon,
5. Hedef Pazar,
6. Rekabet,
7. Pazarlama ve Satış Planları,
8. Faaliyetler,
9. Yönetim Yapısı,
10. Zaman İçerisinde beklenen gelişmeler,
11. Finansal Analizler

Not: Ancak planın kim için, ne amaçla kullanılacağına bağlı olarak bazı bölümler eklenmeyebilir veya daha kapsamlı tutulabilir.